Ons signaal

Sommige politici spelen groepen mensen tegen elkaar uit of sluiten uit. Het is begrijpelijk dat mensen daarop reageren door zich op de kast te laten jagen, de verschillen uit te vergroten, verder te polariseren of door juist te doen alsof er geen verschillen zijn. Wij stellen echter vast dat verschillen het begin zijn van het zoeken naar verbinding. Ja, we stellen vast dat we hoe dan ook – of we dat nu leuk vinden of niet – in een samenleving – op plaatselijk, landelijk en mondiaal niveau – altijd al met elkaar verbonden zijn.

Omgaan met elkaar

Dit besef is het begin van een andere manier van omgaan met de verschillen. Bij die omgang horen dingen als: nieuwsgierigheid naar elkaar, recht doen aan anderen, barmhartigheid, inclusief denken en handelen, open meningsvorming, streven naar het ‘bonum commune’, luisteren naar elkaars verhalen, gesprek en dialoog, openheid en oprechtheid, het uithouden bij complexiteit, in gedeelde verantwoordelijkheid zoeken naar wegen om te gaan.

Meedoen?

img_4956-10x10-300ppiVoel jij je thuis bij deze houding? En wil je samen met ons dit positieve signaal de wereld in sturen? Ga het gesprek aan in je omgeving, zowel online (#ikbenverbonden) als offline. De reverspin is momenteel niet meer verkrijgbaar.

Advertentie